Ticaret denince akla ilk erkekler gelse de girişimcilik adına kadınların piyasadaki yeri oldukça sağlamdır. Erkekler genelde klasik ticaretten yana tavır alırken kadınlar girişimci olarak piyasaya adım atmaktadır. Bu istekleri de gerek devlet gerekse de özel kuruluşlar tarafından destek verilerek teşvik edilmektedir.
KADIN GİRİŞİMCİLER NELER YAPABİLİR?
Bu bölümde küçük ticari faaliyetten, çok yüksek gelire kadar giden yolları adım adım yazacağız.
INSTAGRAM BUTİKLERİ: Son yılların yükselen ticari potansiyeli instagram üzerinden dönmektedir. Instagram butiklerinin % 70 civarı bölümünü kadınlar yönetmektedir. Milyon takipçili hesapların genelde sahibi kadınlardır. Çünkü instagram butiği kurmak ve büyütmek sabır ister. İlk hedef ek gelir olarak başlayan kadınlar bu sabır dönemi için daha uygundur. Takipçi arttıkça yeni ürün portföyleri ile bir çok büyük mağazadan daha fazla potansiyele sahip olurlar.
INSTAGRAM REKLAMCILIĞI: Yine birçok kadının öncelikle hobi olarak başladığı sonrasında büyük gelirler getiren bir iş hayatına adım attıkları metottur. Küçük bir yemek tarifi profili yâda makyaj videosu profili ile başlayan yolculuk, takipçi arttıkça gelen reklam teklifleri ile kendiliğinden büyür.
GİTTİGİDİYOR DA MAĞAZA AÇMAK: Kadın girişimcilere destek anlamında birçok platformda olduğu gibi Gittigidiyorda da 10 bin ürün satabileceğiniz mega mağaza başvuru sonrası 6 ay yada 1 yıl boyunca ücretsiz olarak sunulmaktadır. Güzel kâr marjları ile birçok kategoride ürün satışı yaparak gerçek bir ticarethane kurabilirsiniz.
N11 DE MAĞAZA AÇMAK: Yine büyük satış platformlarından N11 de 2019 tarihi itibari ile 3 bin ürüne kadar mağaza ücreti alınmamaktadır. Bu avantaj ile tamamen masrafsız 3 bine kadar ürünü satışa sunabilirsiniz.
KOBİ KREDİLERİ: Kobi destek kredilerinde de yine kadınlara öncelikler ve avantajlar vardır. E-Ticaret içinde düzenlenen kurslar akabinde yüksek tutarlı ve geri ödemesiz kobi desteğinin yanında, tamamen faizsiz yâda küçük faizlerle geri ödemeli krediler yine ticaret piyasasına girişte büyük avantaj sağlamaktadır.
PEKİ NE SATILACAK: Gerek instagram butiği olsun gerekse de N11, Gg gibi platformlar olsun satılacak ürünler büyük meseledir. Ana başlıkları ile sunacak olursak;
El işçiliği ürünlerin pazarlaması: Girişimciliğin ilk aylarında genelde tercih edilen iş modelidir. Örgü bileklikler, kokulu sabun tasarımları, kokulu taş modelleri satışa sunulmakta oldukça da fazla ilgi görmektedir. Hatta bu konuda fiziki mağaza açmaya kadar giden girişimler mevcuttur. Lakin fiziki mağaza masrafları yüksek olduğundan tavsiyemiz internet ortamında satıştır.
Stoksuz ticaret yapmak: Stoksuz ticaret dediğimiz dropshipping ile N11, Gg, Hepsiburada mağazalarınızda onbinlerce ürünü sıfır maliyet ile satışa çıkarabilirsiniz. Tüm kategorilerde hizmet veren toptancı firmalardan alacağınız hizmet ile tamamen otomatik ürünlerin yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.
Kendi ürünlerini satmak: Stoksuz ticarete başladıktan sonra, işleri ve kazancı daha da artırmak için gerek yerli piyasadan gerekse de uluslararası piyasadan çok uygun fiyatlar ile ürünler bularak, instagram, n11, gg mecralarında satışa sunabilirsiniz.
Toptancı olmak: Güzel bir ürün konsepti oluşturduğunuzda; ürünlerinizi satacak binlerce bayi karşınıza çıkacaktır. Basit bir teknik alt yapı ile ürünleri birçok mağazada satacak kişilere bayilik verebilirsiniz.
Özetleyecek olursak; internette ticaretin kadın girişimciler için büyük avantaj olduğunu düşünüyoruz. Mesai saatlerine bağlı kalmadan, hatta evde çalışarak oldukça büyük işletmeler kurabileceklerini örnekleri ile gördük, tüm kadınların da yapabileceğine inanıyoruz.
Asıl mesele bunlar nasıl yapılacak?
E-Ticaret Patronu eğitim setimizde, yapmak istediğiniz tüm faaliyetler için, sıfırdan başlayarak adım adım anlatım mevcuttur. Instagram butiği kurmak, takipçi artırmak, N11 de mağaza açmak, GG’da mağaza açmak, ürün bulmak, ürünleri satışa açmak gibi daha birçok konu tamamen yaşanmış tecrübeler ile anlatılmaktadır.
Hemen okumak için www.eticaretpatronu.com